*Romantik Kumarın İflası ve Hikmet Karaman!

Winner'lık her zaman en iyisi olmak ya da en büyük hedefe ulaşmak değildir.

Winner'lık şartlar ve imkanlar elinizi kolunuzu bağladığında daha kolay bir hedefe de aynı ciddiyetle ve hırsla, burun kıvırmadan, gidebilmektir.

Futbolda da bu böyledir.

Şampiyon olamadıysak, Türkiye Kupası çok da önemli değildir demek, büyük takım karakteri değil, acizliktir.

Yıllarca böyle yapıldı, sırf bu sebeple ikisi Türkiye Kupası olmak üzere "üç" kupa almış Jean Tigana'ya şampiyon olamadı diye, "kötü" teknik direktör dendi, hatta Ali Ece vs. gibi yorumcular tarafından "çok mu önemli Türkiye Kupası" diye eleştirildi. Hasbelkader bu yazıya denk gelirse inkar eder şimdi, o ayrı..

Şuraya gelmek istiyorum ki Beşiktaş yönetiminin Önder Karaveli kumarı bu gece itibariyle iflas etmiştir. Beşiktaş, elindeki makul bir hedefi romantik birtakım maceralar ve fantaziler sonucunda kaybetmiştir.

Bunun böyle olacağı zaten Altay ve Göztepe maçlarından belliydi. Takım bu iki turun ilkini güç bela "1 - 0" kazanarak, ikincisini de penaltılarla Ersin'in kurtarışları sayesinde geçmişti. Sahadan "biz bu kupaya talibiz" oyunu zaten çıkmamıştı.

Peki şimdi ne yapılmalı?

Ortada ligde Avrupa kupalarına gidilecek bir sıralamayı kapmaktan başka hedef kalmadı. Oyuncu grubunu, daha Türkiye Kupası'na motive edemeyen Önder Karaveli'nin böylesine tatmin edicilikten uzak bir hedefe aynı oyuncu grubunu nasıl motive edeceği kocaman bir muamma!

Bu sebeple bir an önce yönetim tarafından yeni sezonda takımın başında olacak teknik direktör açıklanmalı, geride kalan maçlar da onun gözlemine sunulmalı, yeni yol haritası şekillendirilmeli..

Geç kalırsak önümüzdeki sezon da tehlikeye girecek çünkü..

*

Değinmek istediğim bir kişi daha var ki, o da: Hikmet Karaman..

Türkiye Kupası'nı en çok onun almasını istiyorum..

Özellikle yeni jenerasyon Türk ve günümüz futboluna uygun yabancı teknik direktörlerin, kontrolü ele aldığı ligimizde, değişime kendini yenileyerek ayak uydurabildiği için, bazen alay konusu olmak pahasına da olsa hep oyun ile dertlendiği için, hak ettiği bazı şanslar kendisine bir türlü verilmediği için istiyorum.

Yirmi sezon önce finalde, Kocaelispor ile Beşiktaş'ı dağıtarak almıştı Türkiye Kupası'nı..

Bir daha alabilmesi için önünde bana göre tek engel Abdullah Avcı'nın Trabzonspor'u..

Umarım o engeli de geçecek..

Yorumlar