*Xavi Dönemi.

Barcelona, uzun süren kötü gidişin sonunda Koeman ile yollarını ayırdı ve eski futbolcusu, aynı zamanda kulübün ikonik isimlerinden biri olan Xavi ile anlaştı.

Futbolda dün yoktur, bu doğru, hele Barcelona gibi bir kulüpseniz, yaşadığınız bazı keskin düşüşler bu deyişi daha çabuk hayata geçirir. Böyle durumlarda önemli olan kulübün ismine, mazisine sığınmadan, rasyonel düşünüp, çabuk karar almaktır. Barcelona yönetimi şu an için çok geç kalmamış gibi gözüküyor. Milli aradan sonraki süreçte sonuçları hep birlikte göreceğiz.

Şimdi biraz sezon başına dönmek istiyorum.

Barcelona'nın fikstürdeki ilk üç maçı Sociedad, Bilbao ve Getafa ile idi.

Özellikle şu an lider olan Sociedad ile yaptıkları maç, sezon için çok iyi işaretler veriyordu. Takım iyi bir 4 - 3 - 3 ile sahaydı. Memphis Depay en ileride sahte 9 gibi bir rol üstleniyordu. Kenarlardaki Braithwaite ve Griezmann, Depay'ın geri gelerek açtığı alanlara girerek pozisyonlar yaratıyordu. Neticesinde Barcelona iyi oyunla 4 - 2 gibi net bir skorla galip geliyordu. Ayrıca takım Messi meselesinin, ayrılıkla da olsa hallolmuş olmasından dolayı da rahatlamış gibiydi.

Bir sonraki maçta Bilbao deplasmanında, geriye düşmelerine rağmen, "1" puanı kurtarıyor. İçeride de Getafe'yi 2 - 1'lik bir skorla geçiyordu.

Her ne kadar Barcelona seviyesi için düşük profil gözükse de Braithwaite - Depay - Griezmann üçlüsü, ileride Agüero'nun da katılacağı düşünülürse, beni fazlasıyla heyecanlandırmıştı.

Ancak Getafe maçından sonra takım, Braithwaite'ı sakatlıkla, Griezmann'ı da Atletico Madrid'e yollayarak kaybetti. Üstelik Agüero bir türlü dönemedi. Sevilla'dan kiralanan Luuk de Jong da beklentileri karşılayamadı.

Bunun üzerine bir de içeride Bayern'e hiçbir varlık gösterilemeden mağlup olununca düşüş kaçınılmaz oldu.


Koeman yönetiminde çok kötü gözükse de Barcelona'nın oyuncu potansiyeli bana göre hiç de kötü değil. Hem artık kendilerini göstermeleri için de uygun bir teknik adam ile çalışacaklar.

Barcelona'nın Xavi yönetiminde çıkacağı ilk dört maçı şu şekilde: Espanyol, Benfica, Villareal (A), Betis..

Bu dört maçı bir şekilde kayıpsız geçeceğini düşünüyorum.

Xavi'nin ilk ciddi sınavı ise 8 Aralık gecesi Allianz Arena'da oynayacağı, Bayern Münih maçı olacaktır. Takım içeride Benfica'yı yendiği takdirde zaten gruptan çıkmayı garantiliyor ancak iki sezondur, Bayern karşısında alınan dramatik mağlubiyetler, Barcelona'nın kötü gidişatının sembolü oldu. Xavi ve takımın bu maçta ortaya koyacağı oyun, karakter ve tepki, enerjiyi tekrar pozitife çevirip, takımın yukarı doğru dönüşü olmayan bir şekilde ivmelenmesini sağlayabilir.

Şahsen ben böyle olmasını çok isterim.

Ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde sezonu hangi noktalarda bitirebileceğine dair değerlendirmeler de o zaman yapılabilir.

Xavi'nin teknik direktör olarak ilk büyük meydan okumasını heyecanla bekliyorum!

Yorumlar