*Batshuayi Neden Alınmalı?

Bu sezonki dalgalı performansına ve kritik anlarda, hatta illa kritik olması gerekmiyor, sıradan maçlarda kaçırdığı gollere baktığımızda Batshuayi için "Gönderin gitsin!" yorumunu yapmak çok kolay..

Bu yorumu yapanlar haksız da değiller ayrıca..

Öncelikle şunu söylemek gerekiyor, kendisi asla "birinci" santrafor olarak güvenilecek bir oyuncu değil, bu konuda eminim ki herkes hemfikir.. Kendisinden, Beşiktaş adına konuşursak, bir Aboubakar ve Mario Gomez efekti beklemek bu saatten sonra "pollyannacılık" olur.

Peki neden alınmasını istiyorum?

Bu soru için ilk olarak sezon başına dönelim. 

Batshuayi gelir gelmez, sezona gollerle başladı..

Gollerin yanında herkesin dikkatini çeken bir özelliği daha vardı ki o da üçüncü bölgede "durmak bilmeden" yaptığı hücum presiydi..

Bu iki kriter düşünüldüğünde Beşiktaş santrafor sorununu çözmüş gibiydi.

Ama sezonun geri kalanında işler iyi gitmedi.

Batshuayi seviyesinde bir oyuncu, hele bir de Premier Lig'den Türkiye'ye geliyorsa, ki bu biz öyle görmek istemesek de kariyerde bir düşüştür, takım adına işler iyiye gitmediğinde, günah keçisi de ilan edilme ihtimali varsa, sezonu bırakır, sadece kendini göstermek istediği maçlarda performans verir. Bunun örnekleri ligimizde çok oldu..

Ancak Batshuayi performans vermeyi, "iyi niyetle" mücadele etmeyi hiç bırakmadı.

Bu sebeple "Neden alınmalı?" sorusunun ilk cevabı: Karakter!

Benim gibi Chelsea kariyerine biraz hakim olanlar zaten bu özelliğini biliyorlardı. Zamanında Chelsea'de, kadroya giremese de defalarca kiralık da gönderilse takıma sadakatini her zaman dile getirmiş, hatta kendi performansını bizzat kendisi eleştirmişti.

*

İkinci olarak tüm eleştiri ve tepkilere rağmen şu ana kadarki skor katkısı "14 gol 5 asist" ki hiç fena değil..

Ayrıca daha ligin bitmesine beş maç var. Üstelik Alanyaspor maçı gösterdi ki Valerien İsmael ile çok kısa sürede üstündeki ölü toprağını atmış.. Gol krallığında da hâlâ iddialı..

Attığı goller içinde penaltıların fazlalığını söyleyenler olabilir, yani öve öve bitirilemeyen 2014/2015 sezonu Demba Ba'sının da attığı gollerin önemli bir kısmı penaltı idi..

Penaltı da bir gol atma çeşididir..

Bu sebeple "Neden alınmalı?" sorusunun ikinci cevabı: Hâlâ canlılığını koruyan potansiyeli!

*

Ancak yukarıda da belirttiğim gibi bonservisi alındığı takdirde kendisine verilecek rol kesinlikle "başrol" olmamalı.. Kendisinden daha iyi olmasa da, tehdit edecek bir isim de kadroda bulundurulmalı, Cenk Tosun mesela..

Biraz gözden uzak, düşük beklentili bir yan rol, yeni sezonda Sergen Yalçın'ın Larin'den aldığı tarzda verimle oynamasına sebep olabilir.

Ayrıca takıma tempolu bir "3 - 4 - 3" oynatmak isteyen Valerien İsmael için de kendisi, yukarıda belirttiğim pres ve tempo gücü sebebiyle, çok uygun bir profil çiziyor.

Bu sıkıntılı sezonda dahi skora 20 golden fazla etki etmiş bir oyuncunun daha iyimser bir tabloda yapabilecekleri sürpriz olmaz.

Bu sebeple şartlar ne olursa olsun kendisinin kulübe bonservisi ile kazandırılması için elden gelen her şey yapılmalı..

Yorumlar