*Rüdiger'in Ardından.

Thomas Tuchel'in Chelsea'de göreve başlamasının üzerinden on beş ay kadar bir süre geçti.

Bu süre içerisinde Tuchel'in Chelsea'deki en önemli ve en görünür dokunuşu ya da etkisi nedir diye sorsalar, ilk olarak şablon derim. Tuchel geldiğinden beri takım, istisna dönemler hariç hep üçlü defans ile oynadı.

İkinci olarak da Rüdiger'in performansı ve bu performansa bağlı yükselişi..

Hiç sözü uzatmadan çok net söylemek gerekiyor ki Rüdiger son bir buçuk senedir inanılmaz bir performans gösteriyor. Bu performansı ile Chelsea'nin oyununu yükseltmek ile kalmadı, kendi değerini "elit" seviyeye taşıdı. Avrupa futbolunda da "stoper" oyuncularının oyun repertuarına çok ciddi "hücum" aksiyonları ekledi.

Önümüzdeki dönemde futbola "hücumcu stoper" diye bir terim eklenecekse bu terimin miladı olarak, belki de Rüdiger'in Tuchel sonrası Chelsea performansı gösterilecek.

Ancak hafızamızı biraz zorlayıp, Rüdiger'in Chelsea kariyerine biraz geniş açıdan bakalım. Özellikle Sarri dönemine dönelim. O günkü Rüdiger hakkında ne konuşuluyordu ya da o günkü Rüdiger takımdan ayrılma kararı alsa, taraftarların, spor yazarlarınn tepkisi ne olurdu?

Söyleyeyim, kimsenin pek de umrunda olmazdı, zaten bu seviyenin oyuncusu değil denirdi, ki deniyordu da..

Evet hızlıydı, evet tempoluydu yine ama Premier Lig'e çok da uygun değildi, biraz sakardı, B sınıfı bir stoperdi, bir Virgil Van Dijk değildi..

Dün gibi hatırlıyorum bu yorumların yapıldığı günleri..

Peki bize bugünkü Rüdiger'i konuşturan isim kim?

Ayrılmasına neden bu kadar üzülüyoruz?

Tabii ki bu soruların cevabı: Thomas Tuchel!

Bu sebeple Rüdiger'in gidişi bu seviyeye kadar çıktıktan sonra tabii ki çok büyük kayıp, inkar edemem, yerini doldurmak zor olacak hatta takımın oyun şablonunu bile değiştirmesi gerekebilir.

Ancak gerçekleşmesi olası bu sorunların altından kalkabilecek isim de Tuchel..

Takımın en büyük yıldızı da hâlâ Thomas Tuchel! (Lukaku krizi de bunu kanıtladı ayrıca..)

Bu sebeple yeni sezonda, verilen kayıpları düşünmeden, kayıtsız şartsız arkasında durulması gereken isim de o..

2020 - 2021 sezonu yarı final eşleşmesinde yüzünde simsiyah masken ile Real Madrid'i bitirdiğin geceyi asla unutmayacağım Rüdi!

Yorumlar