*DANKE TUCHEL!


Bu bloğu açtığımdan beri, hakkında en çok yazı yazdığım isim Thomas Tuchel..
2021 yılının başında Chelsea'yi devraldığında takımda pek de pozitif bir hava esmiyordu. Lampard zaman tanınmasına rağmen beklentinin olabildiğince gerisinde kalmıştı.

Thomas Tuchel, lig şampiyonluğu umudu kalmamış takıma yaptığı birkaç dokunuş ve formasyon değişimiyle Şampiyonlar Ligi'ni kazandırdı.

Bugün oynattığı kısırlaşmış oyuna bakınca geçmiş ne kadar da uzak ve anlamsız görünüyor insanlara.

Ardından 2021 yazında Villarreal'i yenerek Süper Kupa'yı aldı, ardından da yeni sezon devam ederken Fifa Kulüpler Dünya Kupası'nı kazandı.

Baktığımız zaman Chelsea'deki en büyük başarısızlığı "yerel" bir kupa kazanamamış olmasıdır.

Takımın başında bulunduğu iki sezonda da Fa Cup'ta finale kaldı. Buna rağmen 2021'de Leicester City'ye, 2022'de Liverpool'a kaybetti.

Yine Lig Kupası'nda 2022 yılında finale kalmasına rağmen yine Liverpool'a kaybetti.

Premier Lig'de sadece 2021 - 2022 sezonunda yarışabildi.

O sezona da iyi başlamasına rağmen yılbaşı gelmeden büyük oranda yarıştan koparak Liverpool ve Manchester City'nin gerisinde kaldı.

Yarıştan kopmasında Lukaku krizinin payı çok büyüktü. Önceki yazılarda da bahsetmiştim. Giroud'dan aldığı verimin çok daha fazlasını almayı umduğu bir oyuncudan hiçbir yarar sağlayamadı.

Şampiyonluktan koptuktan sonra hedef yine Şampiyonlar Ligi olabilirdi ancak Rusya - Ukrayna savaşı patlak verdi. Kulübün Abramoviç'ten alınma süreci başladı. Buna rağmen takım Lille'i son 16'da iki maçta da yenerek eledi. Çeyrek finalde takım, Real Madrid'e karşı ilk maçta "3 - 1" kaybetmesine rağmen ikinci maçı uzatmaya götürdü ve uzatmada kaybetti.

Yeni başlayan bu sezonda da her şey çok farklı olabilirdi ancak oyun bir türlü istenen seviyeye gelemedi.

Chelsea'nin özellikle son maçları bana Sarri döneminin son aylarını hatırlatmaya başlamıştı. Belki de bu ayrılık herkes için çok daha iyi olacak.

Tüm bu yazdıklarımın yanında Thomas Tuchel'in Chelsea serüveni beni kişisel olarak çok etkiledi. Özellikle 2021 yılının tamamını unutmam mümkün değil. Benim için her zaman özel olacak, Thomas Tuchel yazıları yazmaya da gideceği yeni takımda mutlaka devam edeceğim. 

Hocamın dediği gibi:

"We will prepare, we trust our skills, and we will have no fear. Then we will see what's the end of it!"

DANKE!

Yorumlar