Beşiktaş'ın Sorunları Var.

Trabzonspor ve Club Brugge malarında görüldü ki Beşiktaş'ın sezonun ilk bölümünde en önemli zaafı sertliğe karşı koymaması, bu duruma Şenol Güneş herhangi bir çözüm bulamazsa her deplasmanda sorun yaşanacağı bir gerçek.

Peki bir takım bu sertlikten ve ona bağlı gelişen presten nasıl kurtulur?

İlk çözüm ileride top tutarak kurtulur. Ancak Beşiktaş Trabzonspor maçıda Rebiç - Rachica, Club Brugge maçında da Muleka - Rachica kanatlarıyla çıktı. Bu iki kanat ikilisi de bu top tutmayı başarabilecek tarzda oyuncular değil.

İkinci çözüm topa sahip olup, pas yaparak kurtulabilirsiniz, ancak orta sahanın liderliğini yapan Gedson pasörlükten ziyade temposu ve top kat edebilme özellikleriyle öne çıkıyor, Trabzonspor maçında sahada olan Amir - Salih, Club Brugge maçında sahada olan Amir - Demir Ege ikilileri sertliğe yeterince cevap veremiyor.

Kısa vadede, özellikle deplasman maçlarında Beşiktaş ne yapmalı?

Muleka'dan vazgeçilip Cenk Tosun'a dönülmeli.

Ghezzal bir an önce takıma geri kazandırılmalı.

Özellikle orta sahada sertlik ve pres Trabzonspor ve Club Brugge maçlarındaki seviyeye geldiğinde Bakhtiyar Zaynutdinov oyuna daha erken sokulmalı.

Bu gece Beşiktaş'ın attığı golü hatırlayalım, pozisyon gelmeden önce sertliğe aynı şekilde cevap verip topa sahip olan, - bu arada rakibinin de burnunu kanattı- oyuncu Bahtiyar Zaynutdinov'du. Teknik olarak kapasitesini gösterme fırsatı olmadı belki ama oynadığı sert oyun fayda getiriyor ve getirecek, özellikle bu tarz deplasman maçlarında. Cska Moskova'da düzenli oynamıl bir futbolcuyu Kazak Necip vs. diyerek küçültmememiz gerekiyor.

Son olarak herkesin aklına gelen bir soruyu da sorma ihtiyacı hissediyorum: Burak Yılmaz'ın kenardaki ruh hali acaba Şenol Güneş'i kötü mü etkiliyor?

Her şeye rağmen deplasmanda bir puan, hem de bu oyunla harika!



Yorumlar